HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2013.03.12. 23:45 KudaRóma

Félreértés elkerülése végett (03.12.)

Kedves Blogolvasók!

Nemrég értesültem arról, hogy felkerültem egy bizonyos népszerű hírportál blogrészének első helyére, ezért szeretnék tisztázni valamit.

Ez a blog itteni (római) életemet, élményeimet, megtapasztalásaimat osztja meg barátaimmal, családommal, s ha valaki beleolvas részletesen, láthatja, hogy mennyire hálás vagyok Istennek, Jézusnak, Szentléleknek, s hogy mennyire szeretem Őket!

Félreértés ne essék: nem akartam semmiből és senkiből viccet csinálni, főleg nem a Szentlélekből, Akit a Szentháromság egyik Személyének tartok, aki Bátorít(ó), Vígasztal(ó) és segíti életem minden nap. Jézus pedig az Atya (Isten) Egyszülött Fia, aki azért jött a földre, hogy meghaljon bűneinkért, bűneimért. 

Saját tapasztalatból tudom, hogy nem mindig könnyű (sőt sokszor kifejezetten nehéz) a Szentlélek hangját meghallani.

Azt gondolom, hogy Isten sem nem katolikus, nem is református, vagy zsidó, evangélikus, szabadkeresztyén! Ő mindenható, s annyira szerette az egész világot, hogy nem volt drága neki egyszülött Fiát feláldozni érte, helyette, miatta.

Itt (meg)élve Rómában azonban annyit meg kell osszak (nem sértő, bántó szándékkal), hogy ez az egész pápaválasztás inkább hasonlít egy választási kampányhoz, showhoz, dzsemborihoz, kereskedelmi tevékenységhez.
Miért írom ezt?
- Van, aki amerikai pápát akar/jósol, mondván kell a turizmus fellendüléséhez;
- van aki fogadásokat köt, pénzt tesz fel arra, hogy ki lesz a pápa;
- mindenféle (kegy)tárgyakat árusítanak brutális áron;
- a szállodai árak az egekbe szöktek az esemény miatt;
- félmeztelen (ukrán) hölgyek tüntetnek a téren.

Még sorolhatnám ezeket a nem éppen célhoz vezető okokat, amelyek inkább sértőek, mint az én bejegyzésem, de nem akarok több olajat önteni a tűzre, ezért inkább elnézést kérek azoktól, akiket esetleg megbántott bejegyzésem, már csak azért is, mert nem ez volt a bejegyzés (és a blog) szándéka, csak gondoltam, hogy szellemesen osztom meg barátaimmal és családommal, hogyan élem meg, látom én a pápaválasztást innen Rómából...

2 komment

süti beállítások módosítása