HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2013.03.12. 21:41 KudaRóma

Habemus fekete füst!(03.12.)

conclave-2013-la-prima-fumata-nera-del-12-marzo-001_1363118273.jpg_586x389

Ma este megtartották a pápaválasztás 1. fordulóját. Bár én próbáltam meggyőzni a téren lévő olasz (és magyar) embereket, hogy a füst színe fehér, de sikertelenül jártam...

Amúgy vicces volt élőben, a Szt. Péter téren megélni a „nagy eseményt”, még akkor is, ha nem a várt remélt eredményt hozta. Amikor megjelent a hatalmas gomolygó fekete füst a kéményen (képet ld. fent), sok ezer ember jajgatása harsant föl, s egyszerre kezdett oszlani a népes sereg.

Csak egyet nem értek az egészben: ha egyszer mindenki azt mondja, hogy a Szentlélek ihletésével szavaznak a konklávé résztvevői, akkor hogy-hogy nem sikerült elsőre kijelölni azt az embert, aki irányítani fogja katolikus testvéreinket? Egy lelkes, hozzáértő (mindenhez értő…legalábbis ő ezt hiszi:)) blogolvasóm azt mondta, hogy talán azért, mert ez egy demokratikus Szentlélek!;) Ki tudja….lehet, hogy igaza van. Így mindenesetre megmaradt az esély a magyar pápára (1 a 115-höz legalábbis biztos, hogy magyar lesz!:))

Folyt. köv. holnap, hátha akkor nagyobb lesz az egyetértés….(bár nehéz az eredményességi küszöb, ugyanis a szavazatok 2/3-át el kell érnie annak, aki pápa akar lenni. Legalábbis az első 35 körben…aztán változik a felállás…de erről majd akkor, ha esetleg aktuális lesz, addig is javaslom mindenkinek, hogy nézze a híreket Magyar Televízió csatornáin…!!!!

komment

süti beállítások módosítása