HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2014.03.07. 10:25 KudaRóma

Teljes kép

img_46162_1394184254.jpg_3839x738

Mostanaban azon gondolkoztam, azt tanul(manyoz)om, hogy hálát adok egy-egy kialakult nehéz, rossz helyzetért Istennek, még akkor is ha ez nagyon nehez, hiszen az Ige többször ír arról, hogy "mindenért hálát adjatok" ill. hogy " akik Istent szeretik, minden a javukra szolgál". A "minden" szót valóban minden helyzetre lehet/kell érteni.

Persze lehet mondani, hogy akkor ez így nem öszinte, de ha mélyen belegondolsz - kedves olvasò -, és elmondod öszintén Istennek ennek nehézségét, akkor Õ nem fog képmutatónak tartani!

Szóval az a tanácsom, hogy próbáld ki ezt, persze azzal az alappal, hogy tényleg érdekel Isten válasza, Rá bízod magad teljesen, hiszel abban, hogy Õ az egyedüli, Aki a lehetetlent, a nagyon nehéz, keserû dolgokat is a javunkra használja, célja van vele.

Erre jó bibliai példa amikor Jézus 5000 embernek ad ételt bõségesen,jóllakásig annak ellenére, hogy a helyzet több mint reménytelen, hisz a rendelkezésre álló étel kb. 2 embernek elegendõ. Vagy egy másik, sokkal dúrvább, amikor halott embert támaszt fel.
Mindkét esemény elõtt hálát ad Istennek a kialakult helyzetben, helyzetért, s ezután történik a  változás, érkezik a megoldás. Mondhatod erre, hogy no de az Jézus volt, Aki elvégre Isten. Csakhogy ugyanezeket as apostolok is gyakorolják, csinálják.

Nem azt mondom, hogy ez "A" módszer, s ezzel gyõzhetjük meg Istent, hogy változzon (kilátástalannak tûnô) helyzetünk, hanem ez is egy szemléletmód, mely segíthet Istenhez közel kerülni, meglátni Ôt valójában, elfogadni a kialakult állapotot, s az Õ kezébe tenni azt.

Õ làtja a teljes képet (mint fenti teljes ròmai làtképet:)), mi max. a mozaikokat...

Tudom, eléggé furàn hangzik. De elvégre: mit veszìthetsz?!;))

Így hát csak annyit mondok: próbára fel, kedves olvasò!;)

S kozben hallgasd azt a szàmot, mely mostanàban a kedvencemmé vàlt, s sokszor hallgatom:

https://www.youtube.com/watch?v=TCunuL58odQ

(Ne a klippet nézd, pontosabban a klippet NE nézd, csak hallgasd es csukd be a szemed:))Így hát csak annyit mondok: próbára fel!;)

komment

süti beállítások módosítása