HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2013.03.26. 09:29 KudaRóma

Temető, koncert (03.16. szombat)

Ismét napsütésre ébredt Róma, így vidáman indultam hétvégi (nagy)bevásárlásomra. Délutánra megbeszéltem egy találkozót két ismerősömmel, ám egy teljes órát késtek, így olvasgatással, elmélkedéssel töltöttem az időt:

Billy Graham mondja: „A Biblia fő mondanivalója a megváltás Jézus Krisztus által. Az egész Biblián nyomon lehet követni Jézus történetét: a Teremtés könyvében (1Mózes) õ az asszony magva. A Kivonulás könyvében (2Mózes) a páskabárány. A Leviták könyvében (3Mózes) a bûnért való áldozat. A Számok könyvében (4Mózes) a kõszikla, melybõl víz fakad. A Második Törvénykönyvben (5Mózes) a legnagyobb próféta. Józsué könyvében az Úr seregének vezére. A Bírák könyvében a szabadító. A Királyok könyvében a megígért király. Nehémiásnál a nemzet helyreállítója. Eszternél a közbenjáró. Jóbnál az én megváltóm. A zsoltárokban az én pásztorom. A Példabeszédek könyvében õ a minta. A Prédikátor könyvében a cél. Az Énekek énekében õ az, aki megelégít. A prófétáknál az eljövendõ békefejedelem. Az evangéliumokban õ az, aki eljött, hogy megkeressen és megmentsen. Az Apostolok cselekedeteiben õ a feltámadott Úr. A levelekben képviselõnk az Atya jobbján. A Jelenésekben visszatérõ Urunk.” A népszerû pszichológia és az összemosott teológia korában hitünk alapköve még mindig Krisztus szûztõl születése, bûntelen élete, megváltó halála, gyõzelmes feltámadása, közbenjáró munkája és Királyok Királyaként való visszatérése. Krisztus – nincs hozzá hasonló!

Egy bácsi is mellém szegődött, aki igencsak beszédes kedvében volt, de szívesen hallgattam számtalan történetét, nagy élettapasztalatát. Azt mondta, hogy négy nyelven beszél, köztük magyarul is, persze amikor ezt leellenőriztem, konstatálnom kellett, hogy a bácsi igencsak nagyot mondott, ugyanis pár szép szavunkon kívül semmit sem tudott.

Miután végre megérkeztek ismerőseim, elmentünk a Piramide-hoz, ami egy sírhely az ún. protestáns, vagy angol temetőben. Ez egy igen híres temető, ahol sok romantikus író, költő nyugszik, többek között John Keats, Goethe és Shelley. Az inkább parkhoz hasonlító helyen majdnem másfél órát töltöttünk, majd kilátogattunk Ostiára, egy koncertre. Kiderült, hogy Olaszország egyik leghíresebb keresztyén énekesének előadását hallgattuk, aki részt vett a San Remo-i dalfesztiválon is, valamint nemsokára indul egy egész országos roadshow-ra, melyre egy híres rádió invitálta. Szóval klassz kis este volt, ahol a srác elmesélte, hogyan született egy-két dala, milyen volt fiatalkora, s hogyan került életébe Isten. Koncert után volt egy nagy állófogadás is, ahol egy jót lakmároztunk, így erővel telve indultunk neki a közel másfél órás hazaútnak.

komment

süti beállítások módosítása