HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2013.05.30. 01:39 KudaRóma

Aranymájus-5.rész

2013-05-11_18_22_06_1369870760.jpg_1920x2560

Mivel kellemes tavaszi hétvégék voltak az év 5. hónapjában, egyik szombaton (11-én), Civitaromana kis településére látogattam el három haverommal. Ezen település Rómától 50 km-re található, s egy volt munkatársam hívott meg egy különleges kirándulásra, estre. Áldozócsütörtök (Jézus Krisztus Mennybemenetelének ünnepe) alkalmából néhány olasz teleülésen óriási tüzet gyújtanak, ezáltal is Jézus Mennybemenetelére és a Pünkösd (Szentlélek kitöltetésének ünnepe) közeledtének alkalmából.

 

A másfél órás kirándulás során láttunk viaduktot (fenti képen is látható), várat (melyet sose vettek be az ősellenség franciák), vízesést, középkori malmokat. Érdekes kirándulás volt, melynek során tudtam sokat beszélgetni volt munkatársammal, örülök, hogy ha ritkán ugyan, de megmaradt valamilyen szinten a kapcsolat az ügyvédi irodával.


Kirándulás után pedig óriási lakomával emlékeztünk a májusi két legfőbb ünnepre, egész estés borozgatás, eszem-iszom, dínom dánom után (olyan volt a hangulat, mint egy esküvőn:)), szép emlékekkel tértünk haza otthonainkba.

 

E hétvégén a következő elmélkedés-részlet volt olvasható kis füzetemben:

 

Azt mondják, az emberi testben annyi foszfor van, hogy 800 000 gyufa-fejet lehetne belőle készíteni, annyi cukor, hogy hatvan darab kockacukor lenne belőle, van még 12 evőkanálnyi só, és annyi vas, hogy kb. egy kilogrammnyi 100-as szeget lehetne készíteni belőle. A többi csak víz és por. Ha a lényednek azt a részét táplálod, kényezteted, véded, ami csupán hetven vagy nyolcvan évig él, és elhanyagolod azt a részét, ami örökké fog élni a Mennyben vagy a pokolban, akkor Isten azt mondja rád, hogy bolond vagy. Egy példázatbeli ember azt mondta magának: „sok javad van sok évre félretéve”, de Isten azt mondta: „még ez éjjel elkérik tőled a lelkedet.” Nem fogod fel, hogy egy baleset, egy elzáródott artéria, egy eltévedt golyó, egy repülőgép motorjának meghibásodása vagy egy részeg autós azonnal kiiktathat? Térj észre! A kérdés nem az, hogy meg fogsz-e halni, hanem, hogy mikor? Készen állsz arra, hogy Isten elé állj?

 

… Ahhoz, hogy elveszett légy, semmit nem kell tenned. Azért azonban, hogy megmenekülj, tenned kell valamit: „Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz…” (ApCsel 16:31).

komment

süti beállítások módosítása