HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2013.02.11. 19:08 KudaRóma

Heti elmélkedés (02.04-02.07)

A hét nagy részében fenti címen olvastam elmélkedéseket, melyek során elég érdekes gondolatokat, Igéket olvastam, ehelyütt ezen elmélkedéseket foglalom össze.

"Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet." (Prédikátor 11:4)

Túl sokan vannak közülünk, akik csak várakoznak a kikötõben. Szeretnénk, hogy a hajó megfelelõ legyen, a hajóhíd tökéletesen legyen illesztve, az idõjárás jó legyen, sõt díszes meghívót várunk, mielõtt hajlandóak lennénk elindulni. Azonban a feltételek sosem lesznek tökéletesek! Az álmok nem fognak felénk jönni, nekünk kell elindulnunk feléjük. Valaki így írt errõl: „Ideje abbahagyni, hogy mindig várjunk valamire: tökéletességre, ösztönzésre, engedélyre, biztatásra, valaki más megváltozására, a megfelelõ személy elérkezésére, kormányváltásra, kockázatmentes életre, arra, hogy felfedezzenek, világos útmutatásokra, nagyobb önbizalomra vagy a fájdalom elmúltára. Ahelyett, hogy ezt mondanád: »Ilyet még sose csináltunk azelõtt«, mondd ezt: »Miénk a lehetõség, hogy elsõnek megtegyük«! Ahelyett, hogy ezt mondanád: »Nincsenek megfelelõ forrásaink«, mondd: »Szükséghelyzetekbõl születnek a nagy találmányok«! Ahelyett, hogy ezt mondanád: »Nincs rá elég idõ«, mondd: »Változtatunk a munkamódszereinken«! Ahelyett, hogy ezt mondanád: »Ezt már próbáltuk«, mondd: »Tanultunk a tapasztalatokból«! Ahelyett, hogy ezt mondanád: »Nincs megfelelõ szakértelmünk«, mondd: »Keressünk kapcsolatot olyanokkal, akiknek van«! Ahelyett, hogy ezt mondanád: »Terjesztõinknek és vásárlóinknak nem fog tetszeni«, mondd ezt: »Mutassunk rá nekik a lehetõségekre!«. Ahelyett, hogy ezt mondanád: »Nincs rá pénzünk«, mondd ezt: »Talán valahol le tudunk faragni a költségeken«. Ahelyett, hogy ezt mondanád: »Nincs elég emberünk«, mondd ezt: »Kevesen vagyunk, de jó csapat vagyunk«. Ahelyett, hogy ezt mondanád: »Sosem lesz jobb«, mondd ezt: »Megpróbáljuk még egyszer«. Ahelyett, hogy ezt mondanád: »Bajlódjon vele valaki más«, mondd ezt: »Kész vagyok valami újat tanulni«. Ahelyett, hogy ezt mondanád: »Ez nem az én dolgom«, mondd ezt: »Örömmel vállalom a felelõsséget«. Ahelyett, hogy ezt mondanád: »Erre én nem vagyok képes«, mondd ezt: »Isten kegyelmébõl meg tudom tenni!«.

„A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom." (Zsidók 11:1)

A sikeres emberek a kudarcot a sikerhez vezetõ út normális részének tekintik, és túlteszik magukat rajta.

Én is azt gondolom, hogy helyes gondolkodásmód nagyon fontos a hivő életben is, ezeket a szavakat azonban szintén könnyebb leírni, mint gyakorlatban megélni. No de próbálkozik az ember!:)) 

Hit által hagyta el [Mózes] Egyiptomot, nem félt a király haragjától, hanem kitartott, mint aki látja a láthatatlant.”" (Zsidók 11:27)

Szoros összefüggés van aközött, hogy elindulunk az álmunk megvalósítása felé, és aközött, ahogy majd rendelkezésünkre lesznek az ehhez szükséges források. Túl gyakran akarjuk elõször látni a forrásokat, sõt a kezünkben tartani õket, mielõtt elindulnánk elõre.  A Szentírásban újra meg újra olvashatjuk, hogyan indított útnak Isten embereket nagyon kevésnek vagy nem megfelelõnek tûnõ eszközökkel. Mire azonban odaértek, ahol Isten akarta õket látni, ott vártak rájuk azok a források, amikre szükségük volt ahhoz, hogy a rájuk bízott munkát elvégezzék. Az álom nem a forrásokat követi, ez éppen fordítva történik. Elõször van egy álmunk, aztán elindulunk felé. Aztán követnek majd az emberek és a források. Aztán a terv, amit Isten adott nekünk, kezd megvalósulni. „Az erõfeszítés csak akkor hozza meg jutalmát, ha az ember nem hajlandó feladni.” A sikeres emberek látják, amit mások nem látnak, ez tartja mozgásban õket.

„Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában." (Jakab 2:17)

 Rendületlen hittel lehet elõrejutni az álom megvalósítása felé... Jó lenne ilyen hittel rendelkezni...!:)

 

 

 

komment

süti beállítások módosítása