HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2014.06.30. 11:24 KudaRóma

Nyàri szél

az_1404119027.jpg_2770x1847

Fenti kép fordìtàsa: "Az örömhìr (evangélium) nem a keresztyén élet ABC-je, hanem annak  "A-Z"-je (alfàja és omegàja).

 

Utolsò bejegyzésem òta sok vìz lefolyt a Dunàn (Tiberisen/Temzen), s pàran hiànyoltàk e “remek” blog ùjabb bejegyzését, ìgy most àlljon itt 1 rovid összefoglalò az elmùlt hònap eseményeirol – a teljesség igénye nélkul.

 

Munka: alàìrtunk 2 szerzodést is, szòval “végre elindult valami” (vagy nem:)), a jutalék persze még vàrat magàra, de ha megkapom, kicsit kijövök a negatìv szériàbòl… Hàla legyen érte Istennek:) Szeptembertöl elméletileg ùj munkatàrs érkezik, de mivel màr tobb mint 1 éve egyedul csinàlom a ròmai iroda munkàit, szkeptikus vagyok. Elméletileg ùj ingatlanok is lesznek terìtéken, meglàtjuk. Mindenesetre jòl megérdemelt szabadsàgra megyek jùlius 24-én. Kb. 1 hònapra…:)

 

Gyulekezet: nagyon suru hetek-napok vannak mögöttunk. Egyrészt befejezödtek a heti rendszerességgel tartott Bibliatanulmànyozòs csoportok, estek. Jùnius utolsò szerdàjàn épp engem ért a megtiszteltetés, hogy “lezàrjam az évet” mindhàrom csoport egyuttes alkalmàn egy tanìtàssal egybekötött közös Igetnaulmànyozàson. Nagy élmény volt egy idegen nyelven tanìtani, beszélni Isten Igéjérol, arròl az örömuzenetrol, melyet Jézus hozott és hirdetett a vilàgnak. :) Nem ecsetelem hosszasan, de az egész este soràn jò volt làtni, érezni Isten jelenlétét a beszélgetésekben, a tanìtàsban egyarànt. A téma az Apostolok cselekedetei 27. és 28. részei voltak. 


A màsik nagy nyàr elotti projekt a “bemerìtkezés” (vagy ha ùgy tetszik keresztelo) volt. A templomunkban feln
öttkeresztség van, ìgy mindenki, aki meghozza e döntést szabadon, felelösségteljesen teszi, bizonysàg, - és vàlaszképp arra, hogy elfogadta Jézust élete megvàltòjàul. Csodàs kornyezetben. Idén is a Castel Gandolfo mellett talàlhatò lago di Albanonàl tartottuk az eseményt, 5-en keresztelkedtek meg (2-en a tavalyi hasonlò alkalom soràn voltak 1.ìzben "templomban", ilyen eseményen, s azòta hoztàk meg e döntést). Szervezoként több hetes hàttérmunka végén tegnap egy felejthetetlen napot töltöttunk itt közel 170-en (bàr a közös kép a nap végén készult el sajnos, amikor màr sokan hazamentek).
Képes beszàmolòt a gyulekezet “facebook” oldalàn nézhetitek meg, s ha e portàl rajongòi vagytok, akàr “làjkolhatjàtok” is a làtottakat…vagy mi…!:) Ime az oldal: https://www.facebook.com/cesanlorenzo 

 

Szabadido: voltak itt jòbaràtaim jùnius elején pàr napra, jò volt egy kis “hazai” élet is e vàros òriàsi forgatagàban; örultem, hogy làttàk, hogyan élem itt mindennapjaimat, s foleg megcsodàlhattàk a vàros szépségeit, s àtélhették a “siesta” életérzést.

 

Tegnap este tuzijàtéknézést szerveztem pàr baràtommal, hiszen vasàrnap volt a vàros 2 "védöszentjének tiszteletére" az angyalvàrnàl egy pici pirotechnikai buli. Jùnius 29-e itt unnepnap, csak éppen az a kàr, hogy az elmùlt 2 évben hétvégére estek ezek a napok... Pech.


Ezen kìvul voltam pàr hete AKOS koncerten itt Ròmàban, otthon a hir elég nagy port kavart, de szò ami szò, nagyon profin volt felépìtve az egész este, men
ö fények szép dalok, Akos kitett magàèrt. Egy olasz baràtot vittem magammal az estre, aki szintén nagyon élvezte az elöadàst annak ellenére, hogy nem sokat értett belöle (a fordìtàsomon kìvul természetesen)

 

Aki ismer, ugyebar tudja, hogy nagy focirajongò vagyok, ìgy ez az idoszak a fociVBrol szòl leginkàbb. Kedvenc csapatom idén sajnos ùgy döntött, hogy idén inkàbb egy jàtékvezetöt delegàl a döntöre, mintsem a csapatot...:) S bàr mindenféle mòdon (òriàskivetitön téren, kocsmàban, kis kozosségben) buzdìtottuk az “azzurrikat” a vilàgverö Costa Rica tùl erös “borsnak” bizonyult (a minap ezt a görögök is megìzlelték).

Szinte az osszes VB meccset néz(t)em, kiveve pàrat (amit kihagyam az mind sok golos nagy meccs volt sajnos :)) Azt viszont élvezem, hogy mivel vannak brazil, chilei, svejczi, amerikai, s belga baràtaim, több fajta "szurkolòi kultùràval " (s étellel/itallal) ismerkedtem meg, s lettem gazdagabb. 

Most màr a 2. csapatomnak. Olaszrgentinànak és 3. csapatomnak, Kolumbianak szurkolok:)) Ha ok nyernek, kicsit olyan, mintha az olaszok nyernének, mivel foleg argentinàban olasz kivàndorlò gyermekei rùgjàk a lasztit :)) Persz Apukàm emlékére a belgàknak is drukkolok!

 

Na megyek is, folytatòdik a munka, egy kedves baràt érkezik holnap Budapestrol, ìgy sokak oromére (vagy bànatàra) tovàbbra is keveset fogok ìrni. Ellenben fenti sorokròl képes beszàmolò vàrhatò.:)

komment

süti beállítások módosítása