HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2015.02.22. 01:04 KudaRóma

vandálterror?á dehogy...

Szeretnék minden "aggódó" olvasót megnyugtatni: sem a holland huligánok sem pedig az ISIS nem fenyegeti, s nem fenyegette egészségemet, max. az influenzajárvány vagy a képen látható kalóriabomba, melyet pár nappal ezelőtt fogyasztottam el kedvenc utcámban (a via dei Coronari-n), mely a háttérben kicsiben látható Angyalvárhoz vezet.

Szóval bár valóban nem épp emberi módon viselkedtek csütörtökön a holland szurkolók (akik a Roma-Feyenoord európai kupameccsre érkeztek), azért a felkészületlen olasz hatóságokat is terheli a felelősség a kikalakult helyzetért, rongálásért. Az pedig, hogy arról beszélnek, hogy milyen sok szemetet hagytak itt e vandálok, azt egyenesen maguknak köszönhetuk, ugyanis alig van szeméttároló a városban, s ez a turizmus egyik központjában megengedhetetlen. Na majd esetleg az ISIS elviszi a szemetet - egyes keserédes komment szerint - reagálva arra a témára, hogy Róma terrorfenyegetéssel veszélyeztetett. Lehet, hogy így van, ám én ezt a mindennapokban nem érzékelem, max. a folyamatosan dudáló, Schumacher módra vezető autósok jelentik a veszélyt az egyszerű járókelőre.

Időközben befejeződtek az idei farsangi ünnepségek is a héten, én az utolsó napon, kedden néztem körbe a színes, maskarába öltözött kavalkádba. Mókás felvonulás volt a piazza di Spagna - piazza del Popolo között, valamint a Fori Imperialin különböző zenekarok szórakoztatták a nagyérdeműt a verőfényes napsütésben. Ide ugyanis - bár olykor óriási zivatarokkal - már megérkezett a tavasz, legalábbis a hőmérő higanyszála erről árulkodik.

Vasárnapi Istentiszeteleten befejeztük Jónás könyvének tanulmányozását, a lelkész pont azt fejtegette, hogy milyen fontos elhívásunk van a város irányába, szeretve, tisztelve azt, a benne lévő embereket:
https://www.youtube.com/watch?v=vGDdrg_QBTs

Neked ki felé. hol van az elhívásod? Amennyiben sikeres vagy, hogyan kezeled a sikert?

komment

süti beállítások módosítása