HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2015.12.07. 16:45 KudaRóma

téli tenger

Bár elvileg lassan télbe borul(t) az idő, az elmúlt hetek az ősz hangulatát idézték vissza (pár fagyos nap kivételével). Éppen ezért az elmúlt két szombaton úgy döntöttem, hogy kilátogatok a tengerparta, kicsit kisszellőztetni a fejem és a tüdőm egyaránt.:)
Ilyenkor 5-6km-t sétálok a tengerparton, s élvezem a melegen simogató nap sugarait, elmélkedve, olvasva, szundikálva, bokáig bemenve a nem túl meleg vízbe. 
Szeretek ide járni, ugyanis a tenger hullámainak zaján kívül egyéb külső tényező nem zavar.:)

Munkával és kikapcsolódással telnek-múlnak a karácsony előtti hetek.
Mindenki készülődik az ünnepre, így mindenféle eseményeket, vacsorákat szerveznek-szervezünk ebben az időszakban.
Mostanában 2x is voltam a Forum Romanum-Palatinus parkjában, kb. 4-5 óra alatt lehet bebarangolni az ókori Róma központját. Ezt is nagyon szeretem, ilyenkor megelevenedik a múlt, s ki tudja, talán láttatja magát a jövő.
Legutóbb például összefutottam itt 3 honfitársammal, s együtt barangoltuk be a hely egy nagyobb szeletét. Vicces volt, mert egy haverommal voltunk, s véletlenül botlottunk bele három elbűvölő ismeretlenbe...

Ezen kívül néha 1-1 koncertre is eljutok, az utóbbi pár évben igencsak megszerettem a klasszikus zenét, szóval örömmel megyek el akár hetente is ilyen eseményekre. Ám természetesen a (közös) meccsnézések központi szerepet töltenek be továbbra is, hiszen ezek remek alkalmak a kapcsolattartásra, főleg ha az ember csapata szinte mindig 1:0-ra nyer, s vezeti az adott nemzeti bajnokságot.

S végül egy kis "lelki pirula", mely oly sokunk életére jellemző lehet:
A lelki szárazság idején támaszkodj Igéjére, ne az érzelmeidre! Ismerd fel, hogy így juttat a lelki érettség nagyobb szintjére. Ha egy barátság csupán érzelmekre épül, az bizony nagyon felületes. Ezért ne nyugtalanítsanak a gondok – Isten kegyelmének ereje még nem fogyott el! Ő veled van, akkor is, ha nem érzed őt.” Isten Igéje számodra ma ez: „Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged” (Zsidók 13:5)

 

 

 

komment

süti beállítások módosítása