HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2015.11.13. 19:09 KudaRóma

„Elég az a kegyelem, amelyet kaptál, mert az én erőm a te erőtlenséged által éri el a célját.”

Tudom, hogy mindenki “feszülten” várja a csodás velencei bejegyzésem, ám így hétvége előtt inkább azt osztanám meg, mi yajlik bennem mostanság…

Nem sűrűn fordul elő, hogz egy-egy elmélkedés szinte megegyezik lelkiállapotommal, kérdéseimmel, elmélkedéseimmel Istennel kapcsolatosan. Az elmúlt időszakra ez hatványozottan igaz volt, szóval most álljon itt egy összefoglaló ezen 1-2 hónapos időszakról. Remélem hamarosan véget ér, avagy konstans Isten akaratát kereső állapotba kerülök!:))

Ahogy már azt valakinek írtam: a romai napok telnek-mulnak, száguldunk a karácsonyi időszak felé:
...elmelkedem, gondolkodom, dolgozom, alszom, eszem iszom dinom-dànom. Néha sodrodom- neha megallok, neha futok, neha setalok, olykor kirándulok (mint fenti képen látható Palatinus dombra :))


Tegnap 1 ir pubban néztem a magyar meccset 1 volt évfolyamtársammal (magyar) és 6 norveg tàrsasàgàban:)) Nagyon szurkolok, már tegnap este egészen meghatódtam, ahogyan esve, esetlenül, csúszva mászva ugyan, de nyertünk (lesz még Oszló Hajduszoboszló, ahogy 1 kedves barátomnak írtam!:))

 

Gyülekezetben egyre több munkát biz ram a lelkesz,  lehet hogy lelassitok majd… vagy felgyorsitok:) meglatjuk.

 

„Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Példabeszédek 3:6)

Semmi sem fontosabb, mint felismerni Isten akaratát és aszerint járni. Ha nem ismered Isten akaratát, az bizonytalanságérzetet okoz. De ha tudod, hogy az ő akaratát követve élsz, az képessé tesz arra, hogy felülemelkedj az élet kihívásain. A kérdés az, akarja-e Isten, hogy megismerjük az akaratát? Ha nem, akkor ugyan mi értelme keresni?

Isten mindenre figyel, még a legkisebb dologra is, ami foglalkoztat. Nos, akkor mit kell tenned ahhoz, hogy felismerd akaratát? Ha Istent akaratát keresed, fel kell készülnöd arra, hogy lemondasz a magadéról! Fordítsd szívedet és értelmedet Istenre és az ő világosságot adó Igéjére.

Imádkozz azért, hogy felismerd Isten akaratát! Törekedj arra, hogy imádkozó életet élj!Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra (1Thesszalonika 5:16–18).

Az örvendezés, a szüntelen imádkozás és a hálaadás minden körülményben Isten akaratának középpontjába helyez. Ha csak olyankor imádkozol, amikor kétségbeesetten szükséged van Isten válaszára, akkor a vevőkészüléked berozsdásodik és érzékelésed legjobb esetben is csak ködös lesz. Az Istennel való rendszeres kommunikáció kiélesíti érzékeidet, képes leszel ráhangolódni Istenre. Keresd Istent, akkor ő egyengetni fogja előtted az utat. Fogadd el mások tanácsát is megerősítésképpen, de útmutatást ne tőlük várj. Csak akkor fogadd el mások tanácsát, ha összhangban van Isten Igéjével és a Szentlélek késztetésével. A barátok lehetnek a megerősítés forrásai, de a kijelentés nem feltétlenül általuk érkezik. Még saját tapasztalataid és benyomásaid sem elégségesek ahhoz, hogy valamiről eldöntsd, Isten akarata-e, ha nincsenek összhangban Isten Igéjével.

Várj, amíg ő nyit ajtót, mert azt, „amit kinyit, senki nem zárja be, és amit bezár, senki nem nyitja ki” (Jelenések 3:7). Könnyen bajba juttat, ha türelmetlenek vagyunk, a saját fejünk után megyünk, ha meggondolatlanul belerohanunk dolgokba. Isten nem a véleményedet kéri, hanem az engedelmességedet. A piros jelzés tervének része. Istennél a zárt ajtó éppen olyan fontos, mint a nyitott ajtó.  Ha Isten békessége a döntőbíró minden helyzetedben, akkor soha nem fogsz tévedni.

Bízz abban, hogy a helyes lépéseket tetted meg eddig, és lépj tovább, különben újra meg újra megkérdőjelezed korábbi döntéseidet. Miközben Isten akaratát keresed, el fogsz érni egy pontra, ahol meg kell tenned a döntő – és gyakran félelmetes – következő lépést. Minden bibliatanulmányozásod, imádságod, átbeszélgetésed, kutatásod, ellenőrzésed és újraellenőrzésed hiábavaló, ha nem cselekszel. Ne várj addig, míg elmúlik a félelmed! Tedd meg az első, félelmetes lépést. Indulj el a bátorság felé, és a félelem elveszti bénító erejét, nem fog többé uralma alatt tartani.

 

Ha Istennel rendezett a kapcsolatod, akkor minden más is a helyére kerül életében. Amikor semmid nem marad, csak Isten, akkor rájössz, hogy Isten elég! Vitába szálltàl Istennel, és panaszkodsz életed miatt? Ne aggódj, ha így van, Isten tudja kezelni. Amíg rá figyelsz, ő helyre tud igazítani, tud tanítani, segíteni, és így hited is erősödik. 

komment

süti beállítások módosítása