HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2015.01.29. 19:46 KudaRóma

Cellula

Múlt héten elkezdődött, a héten pedig folytatódott a házicsoport (olasz nevét lásd a címben), ahol én vagyok az egyik vezető. Immáron 4 ilyen van a gyülekeyetben a tavalyelőtti egyhez képest ez nagy s örömteli változás.

"TRAM 19"-nek neveztük el magunkat, ugyanis a csoport tagjai a 19-es villamos vonalán laknak, sajnos nem egy földrajzi tájegységhez tartozunk, de így legalább tudtunk pár vicces fényképet készíteni a villamoson az 1. alkalom után:)

Ezek olyan kis csoportok, amelyek átlagosan 3x találkoznak egy hónapban, s egy bibliai könyvet tanulmányozva próbálják Istent, egymást jobban megismerni. A cél, hogy az egyre nagyobb gyülekezetben senki ne vesszen el, hanem tagja legyen egy kisebb csoportnak, ahol lehetőség nyílik egymás jobb megismerésére, barátságok alakul(hat)nak. Mi papíron kb. 20-an, egy alkalmon átlagosan 15-en vagyunk, 6-7különböző nemzetből, de kizárólag az olasz nyelvet használva.:)
Húsvétig Jakab levelét fogjuk tanulmányozni, ami talán a Biblia egyik leggyakorlatiasabb levele. Tegnap máris nagyszerű kérdések, parázs vita alakult ki, azt hiszem nem fogunk unatkozni. A legnagyobb kihívás, hogy félig új csoport alakult, hiszen páran elhagyták a várost (lejárt a küldetés, véget ért az Erasmus), ez nehezíti a mélyebb kapcsolatok kialakulását sajnos.
Általában szerda esténként találkozunk (olykor nagy sajnálatomra, ugyanis ezen esetben fociestek kilőve...), az első fél óra az evésről szól, aztán 1óra induktív Bibliatanulmányozás majd a végén 30 perc "levezetés", avagy prébáljuk egymást jobban megismerni.:)

Ezen kívül kedvenc focicsapatom meccseinek nézésével múlattam az időt illetve jártam lelkesen a várost pár Budapestről érkezett ismeretlen ismerőssel megmutatva nekik a város kincseit, finomabbnál finomabb éttermeit (halas-tésztás-húsos pizzás helyek, borozók).
Jó kis időtöltés ez is, ha bármely kedves olvasó kilátogat, személyesen is megtapasztalhatja:)
Lehet, hogy ezzel kellene hivatásszerűen foglalkoznom… Ki tudja…

Egyéni csendességeim során a római levelet tanulmányozom, ami nagyon aktuális jelenlegi lelkiállapotomra, főleg az 5-8. fejezetek. Aki kiváncsi, olvassa el EGYBEN, nagyon érdekes olvasmány….

Vasárnap pedig elkezdtük Jónás könyvének tanulmányozását, izgalmas "utazásnak ígérkezik, aki meg akarja hallgatni az 1. fejezetről szóló alkalmat, annak íme a link:
https://www.youtube.com/watch?v=uFQQ0nvTdQQ&feature=youtu.be

komment

süti beállítások módosítása