HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2012.12.16. 12:20 KudaRóma

Karàcsony hangulathét-1.rész (12.10-14.)

img00372-20121211-1414_1355534542.jpg_1024x768

A hét a lassù bùcsùzàs a hullàmzò mennyiségű de egyre jobb minőségű munka jegyében telt. Mivel szobatàrsam 2 napig nem volt bent, (édes kislànya megszületett) én àlltam a frontot, elmondàsa szerint elég jòl. Kàr, hogy nem rajta mùlik ittmaradàsom, mert ő meghosszabbìtanà szerződèsem.:))

 

Kedden érdekes estém volt, ugyanis a lelkész megkért, hogy segìtsek a gyülekezet jogi helyzetének rendezésében (egyesületi formàt akar létrehozni, ugyanis itt még szigorùbb a helyzet, mint nàlunk egyhàzalapìtàs kérdésben...), ìgy volt egy egész estés megbeszélésünk, mely igen eredményes volt, ìgy ha mindent sikerül elrendezni, 2013 1. harmadàra meglehet a bejegyzés.

 

Szàmomra nagy öröm és megtiszteltetés, hogy ìgy alakulnak a dolgok. Ràadàsul szerdàn ìrt az egyik sràc, hogy ùgy döntött: elfogadja Isten  karàcsonyi "ajàndékàt", azaz "àtadta életét", elofgadta Jézus baràtsàgàt (ha nem érti a kedves olvasò, miről is ìrok, olvassa el koràbbi bejegyzéseim, vagy ìrjon emailt!:)) 

 

Estéim a hét első felében nem voltak tùl érdekesek, többnyire pakolàssal, ügyintézéssel telt az idő. Azonban reggeli, illetve az ebédidőben tett sétáim alatt tartott elmélkedéseim igen érdekes-értékes üzenetet, "lelki tàplàlékot" tartalmaztak. Egyik nap pl. nagyon szép idő volt (fenti kép is ekkor készült), s akkor a következőket olvastam:

 

A Biblia a változások története a Teremtéstől a Jelenések könyvéig, ahol Isten ezt mondja: Ímé mindent újjá teszek. Bármilyen helyzetben is vagy ma, a változás lehetséges Isten által. Bár már gyakran tartottál bűnbánatot, megvallottad bűneidet, és próbáltál megváltozni, Isten az, aki meg tudja változtatni azt, amit te nem - és ő tudja azt állandósítani is.

 

A változáshoz azonban meg kell értened, hogy:

1) Nem kell megváltoztatnod másokat azért, hogy a te életed megváltozzon. Boldogabb lennék, ha ő felhagyna azzal, hogy..." A dolgok nem fognak megjavulni, amíg ő nem..." Az efféle gondolatok a problémára összpontosítanak, és nem a megoldásra; figyelmen kívül hagyják a valóságos lehetőségeket, és a depressziót táplálják. Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval. Mert mindenki a maga terhét hordozza. Ahelyett, hogy másokat próbálnál megváltoztatni, ami csak ellenállást és neheztelést szül, engedd, hogy Isten megmutassa, mi az, amit neked kell másképp tenni ahhoz, hogy jobban tudd kezelni a problémát. Ha felhagysz azzal, ami úgysem működik, és ezentúl másképp reagálsz a problémára, akkor gyakran elófordul, hogy a másik fél magától megváltozik.

 

2) Az igazi változás az Istennel való kapcsolatoddal kezdődik. A gondok miatti kesergés és csalódottság csak azt eredményezi, hogy eltávolodsz Istentől, magadra maradsz, és emiatt saját erődből kell megbirkóznod a gondokkal. Ha megadod magad Istennek, ez alapjaidban átformál, felveszi a harcot a büszkeséggel, irigységgel, sértődéssel, félelemmel, tisztességtelenséggel, mindazzal, ami a változás rossz kezelésével jár.

 

3) Feltétel nélkül hajlandónak kell lenned a változásra.

 

(folyt. köv.):)))

komment

süti beállítások módosítása