HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2013.01.16. 18:34 KudaRóma

Lelkiállapot (2013.01.15-16)

Utazásom napjának délutánján (január 15.) „rám tört” az érzés, gondolat, hogy nem is akarok annyira visszatérni Rómába. Ez a hozzáállás már jellemzett augusztus végi kijövetelemkor is, ugyanakkor fordítva is ugyanezt gondoltam, azaz a december végi hazalátogatásomkor nem akartam Budapestre menni. Tehát ez azt is jelenti számomra, hogy mindkét helyen jól, otthonosan érzem magam.

Tudom, hogy ez az időszak sem feltétlenül lesz sétagalopp (főleg az első pár hét), ám míg augusztus végén volt állásom, szállásom, de nem ismertem senkit, addig most sok kedves barát, „testvér” vár vissza, van gyülekezet, ahova minden héten el tudok menni templomba, ugyanakkor nincsen (sz)állásom.

Azonban az utóbbi hetek elmélkedései alapján (aki szeretné, annak leírom külön mik is voltak ezek) úgy hiszem, hogy Istennek van még határozott terve velem az olasz fővárosban, s azért térek vissza elsősorban, hogy a végére járjak mi is ez. Sokan kérdezték, hogy mikor megyek vissza Budapestre legközelebb, de mindenkinek csak annyit tudok mondani: egyelőre nem tudom. Lehet, hogy egy hónap múlva otthon vagyok, ám az is előfordulhat, hogy csak nyáron megyek haza legközelebb. Egyelőre tehát nyitott kérdés az életem ezen része, izgatottan várom, hogy mi fog „kisülni” belőle.

Sok kér(d)és, várakozás, kíváncsiság van a fejemben egy kis kétséggel megspékelve (nincs bennem félelem, de azt azért elismerem, hogy nem jó nem tudni, mi vár rám, főleg annak fényében, hogy szeretek előre tervezni, de hiszem, hogy a ma kezdődő kaland is „javamra fog szolgálni”, és a mai elmélkedésemben olvasottak igencsak bátorító üzenetet tartalmaztak. Jelesül arról olvastam, hogy:

Amikor Isten bemutatkozott Ábrahámnak, ezt a nevet mondta: „El Shaddai”, ami azt jelenti „aki mindenről gondoskodik”. Ma neked is ezt mondja Isten: „Én vagyok minden, amire szükséged van!” Nos, azt tudod, hogy Isten képes mindenre, de lehet, hogy néha azon tűnődsz, vajon meg is akarja-e tenni? Nem elég csupán annyit tudni, hogy Isten képes rá; ahhoz, hogy hited biztos alapokon nyugodjon, hinned kell azt is, hogy meg is akarja tenni.

Egyszer egy leprás jött Jézushoz, és ezt mondta: „Ha akarod, meg tudsz tisztítani” (Márk 1:40). Jézus feltárta, mi van a szívében, és ezt mondta: „Akarom, tisztulj meg!” (Márk 1:41). Ne engedd, hogy a sátán kétséget ültessen el benned arról, hogy Isten gondot fog-e viselni rólad vagy sem. A Biblia azt mondja: „Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket…” (Filippi 4:19). Figyeld meg, a Biblia nem azt mondja, hogy „Isten hatalom”, hanem azt: „Isten szeretet”. Vagyis arra összpontosít, hogy akarja használni hatalmát, nem csupán arra, hogy van hatalma. Mivel Istennek szerető szíve van, használni fogja hatalmát szükségeid betöltésére.

Igazából Isten örömét leli abban, hogy betöltse szükségeinket. „Kegyelmes és irgalmas az Úr, türelme hosszú, szeretete nagy. Jó az Úr mindenkihez, irgalmas minden teremtményéhez… Mindenki várakozva néz rád, és te idejében adsz nekik eledelt. Kinyitod kezedet, és kielégítesz minden élőlényt kegyelmesen” (Zsoltárok 145:8-9,15-16). Lehet, hogy Isten nem olyan módon válaszol imáidra, ahogyan elképzeled, vagy nem akkor, amikor szerinted kellene, de ha bízol benne, Ő válaszolni fog úgy, ahogyan a legjobb neked.

Van tehát min gondolkodni, azonban mint előző bejegyzésemben is írtam a fogadtatás nagyon kedves volt vendéglátóim részéről, remélem a továbbiak is hasonlóan jó napok lesznek.:)

komment

süti beállítások módosítása