HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2014.02.21. 13:09 KudaRóma

utòbbi idoszak

2014-02-06_15_18_02_1391899331.jpg_2560x1920

Hivatalosan tél van, szürkeség. Olykor valòban ez van. Mindenféle értelemben. Esik, nem làtjuk a napot, a kiutat, a reményt. S talàn akkor, amikor a legnagyobb a sotétség, megérkezik a remény napsugara. Jò idő lesz, élvezzük a napfürdőzést.
Aztàn ùjra szürkeség, majd teljes sötétség.

Ilyen az emberi élet àltalàban - lelkileg, fizikailag, szellemileg egyarànt. S talàn ilyen ez az időszak az én életemben is...

Talàn épp ezért kell ragaszkodnom, ragaszkodni Istenhez. Mert Ő, akàr jòl mennek a dolgok, akàr amikor màr-màr feladnànk, ott van. Csak annyit kell tenni, hogy Hozzà kiàltok, kiàltunk. Azonban még ez az "apròsàg" sem megy mindig...

De Ő ekkor is türelmesen vàr, addig is a hàttérben ott van òvò vagy ha kell, akkor intő kezével...

Főleg akkor, amikor azt érezzük, hogy tàvol vagyunk mindenkitől: Tőle, szeretteinktől.

S akkor érkezik 1 mondat, mellyel arra hìvja fel a figyelmet, hogy nem a "megfelelni akaràs" kell, hogy irànyìtson, mert Ő elfogad olyannak, amilyen vagy(ok). Majd érkezik 1 dal, amely megpecsételi: az  Övé vagy(ok): https://www.youtube.com/watch?v=WcwGxf3Bqf4

S ekkor jöhetnek-keveredhetnek az öröm és a bànat könnyei. De Isten ezeket is kedvesen letörli arcunkròl. Jézus utàn elküldte a Vìgasztalàs Lelkét, ez àllìt helyre.

 

Mosolygok, örülök, ugyanis egy hete ùj csalàdtaggal ajàndékozott meg Isten: ismét nagybàcsi lettem, s mindenki egészséges.  

örülök, mert noha vannak problémàk a mindennapjaimban, Istennel sikerül megoldani azokat, a lelkész tovàbbra is szàmìt ràm, bìzik bennem, s ez erőt ad.

örülök, mert  a Szentlélek egy kedves Igével erősìtett meg az elmùlt hetekben: "Mivel Isten az, aki a kegyelme által indítva ilyen szolgálatot bízott ránk, nem veszítjük el a bátorságunkat, és nem adjuk fel! " (2. Kor.4:1)

Persze: vannak nehézségek, de keressétek az örömöt IS mindennapjaitokban!
Még ha azok olykor sötétek is...

komment

süti beállítások módosítása