HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2014.09.08. 23:59 KudaRóma

A békétől a kételkedő hitig

2014-09-01_21_05_43_1410213395.jpg_2560x1920

1 hete aztán kilátogattam lakótársammal az olimpiai stadionba, ahol 1 jótékonysági meccset játszottak, sok-sok régi és új focicsillag szereplésével: Maradona, Buffon, Valderrama, Roberto Baggio, Javier Zanetti, Trezeguet, Del Piero, Etoo, s még számtalan hiresség. A vallások közötti és a világbéke volt a központi téma, Ferenc pápa fővédnökségével. Fenti kép ezen eseményen készült.
Aranyos meccs volt, sok góllal, s a kép ellenére majd'félhàz előtt Maradona volt a legnépszerűbb, de futni már nem tud...:))
A hét többi estéjén mindig más ismerőssel találkoztam, kezdenek visszatérni a városba az emberek...Végre...
Aztán vasárnap (szept.7.)végre elkezdődött az új évad a gyülekezetben. Egész héten ezt készítettük elő, ugyanis 2 év után új helyre költöztünk, szóval szerződéskötést kellett előkészíteni, a költözést megszervezni, majd az egész alkalmat levezényelni, már csak azért is, mert a lelkész még Braziliában van. Végül nagyjából minden rendben ment hála Istennek, így ezután elfogyasztottuk a megérdemelt ebédünket kedvenc itteni családomnál, ahol elbúcsúztattuk az egyik lányt, aki ma Svejczba ment tanulni...:(
Az alkalom is érdekes volt, a prédikátor a kételkedő hitről beszélt, Abrahám és Sára példàjànak bemutatásával, amikoris Isten megígéri a már idős házaspárnak, hogy egy fiúval fogja megáldani őket, Az ìgéret szerint Sára annak ellenére fog szülni, hogy erre fizikailag már nem lett volna képes. Ennek kapcsán arról volt szó, hogy néha Isten olyan ígéretet ad, melyet nehéz elhinni, főleg azért, mert az észérvek, tények Ellene szólnak. A kérdés azonban az: van-e lehetetlen Isten számára? A "jòkeresztyén vàlasz persze az, hogy "NINCS", azonban a gyakorlati hitünk is alátámasztja szavainkat? Bioznynem feltétlen mindig...

Sára meddő volt. Ez a szomorúan elfogadott tény szkeptikussá, rideggé, racionálissá tette őt, ahogyan azzá tenne bárkit. El is vonul szomorúságában sátrába, egyedül akar lenni, nem akar látni senkit. Amikor pedig jön az ìgéret, kineveti Istent. Ismerős a dolog?
A lelki "meddőség" kemény szìvhez vezet, reménytelenségbe torkollik. Isten ezen akar változtatni, segìteni, diadalmaskodni. Engeded-e ezt, hiszel-e Neki?

komment

süti beállítások módosítása