HTML

KudaRóma

Friss topikok

Címkék

2014.05.27. 14:57 KudaRóma

terepszemle

2014-05-18_14_31_02_1401186554.jpg_2560x1920

Utòbbi két hétvégém az “eszem-iszom, dìnom-dànom” jegyében telt...

Kezdödött egy Verdi-Erkel esttel, aztàn “imaòra” keretében olyan ter ülj-ter ülj asztalkàmat varàzsoltak a gyulekezet asszonyai, hogy mi férfiak szòhoz sem jutottunk a sok finomsàgtòl. Ezt egy éjjel “Vespàzàssal” (Ròma fontosabb pontjainak bejàràsa kismotorral) és mùzeumlàtogatàssal kellett leöblìtenem.

 

Eképp a vasàrnapi Istentiszteletre kellő  fàradtsàggal érkeztem, àm utàna nagy lendületet véve Frascati települése felé vettük az irànyt. Ebben a kis “ékszerdobozban” elfogyasztottunk egy 3 fogàsos, tipikius olasz vasàrnapi ebédet egy “vintage” étteremben: kezdetnek sonka-mozzarella-szalàmi-sajt grillezett zöldségkvintettel indìtottunk (a fotòn az előétel làthatò), ezt 2 féle gnocchi követte, majd 2 fajta töltött/grillezett hùs salàtàval. Mindez természetesen helyi, illatozò vörösbor tàrsasàgàban. Majd elindultunk feltérképezni az egy hònap mùlva esedékes keresztelő -Istentisztelet helyszìnét Lago di Albanonàl. Kemény tàrgyalàssorozatot kezdtünk a tulajokkal, a tavalyihoz képest borsos àron kìnàltàk a helyet, de nem hagytuk magunkat, végül valòszìnüleg elfogadjàk a mi ajànlatunkat. A hazaùt soràn egy jò kis politikai vita is belefért a menübe, majd elvileg egy “all you can eat” helyre voltam hivatalos, de a kipukkanàs szélén àllva végül csak jelenlétemmel gazdagìtottam az est fényét.

 

 

A hétköznapok elég szürkén telnek: az egész napos (irodai) munka utàn heti kétszer futni jàrok, néha kondizom, heti egy filmet engedélyeztem magamnak, szerdàn mindig a Bibliaòràé a főszerep, előtte készülök vagy gyülekezeti tennivalòkat intézek.

Az EU vàlasztàs hétvégém beszàmolòja ezen hétvége tovàbbi képei utàn...

komment

süti beállítások módosítása